Карьера в IT: должность QA engineer

І при цьому вважають, що для посади тестувальника не треба мати глибоких технічних знань, а отже — легше пройти співбесіду та «увійти в ІТ». І, звичайно, для ефективного навчання завжди важлива особистість викладача. На сайтах типу Coursera або Udemy безліч курсів middle qa engineer для самостійного навчання, але більшість вважає за краще вчитися у живої людини. Викладач зможе пояснити незрозуміле, показати на прикладі, поділитися своїм досвідом. Тому у нас в FoxmindEd всі курси проходять за участю ментора, включаючи курс по QA Automation.

  • Перша – за рахунок рівного діаметра кола люк не провалюється в каналізацію, друга – круглі люки легше переносити.
  • Ну і нарешті, час, витрачений на розробку Автотест, також входить в бюджет проекту і здорожує вартість перевірки якості коду.
  • Якби ми говорили про медицину, то QA займалися б профілактикою, а тестувальники – діагностикою.
  • Під час розмови важливо не забувати фіксувати та записувати ключові моменти або висновки, зроблені в ході інтерв’ю.
  • Щоправда, вона стала PM, але отримані знання знадобилися, щоб зрозуміти продукт і налагодити роботу команди.

Навіть якщо вам не дали офер, не розчаровуйтеся, адже наступний може бути вашим. Підсумовуючи, скажу, що, на жаль, у світчерів буде менше шансів, ніж у людей з профільною освітою і досвідом, за будь-яких умов. Після проходження курсу QA почати роботу в IT компанії варто з позиції junior QA.

Марина Кубічка, Senior QA Engineer в Astound Commerce

Вони дають глибокі та фундаментальні знання, але для початку достатньо буде й поверхневих. Важливо побудувати в себе в голові велику картинку того, як відбувається розробка та тестування, а вже потім заповнювати пробіли та заглиблюватись. Крім того, скрипти поки не можуть оцінити зручність системи для живого користувача – це робиться вручну. Ну і нарешті, час, витрачений на розробку Автотест, також входить в бюджет проекту і здорожує вартість перевірки якості коду. Так що найближчим часом ручне тестування не вимре. Доменні знання при переході між роботами потрібно здобувати кожному спеціалісту.

обовязки middle qa engineer

Ця професія вимагає наявності і постійного застосування аналітичних здібностей. Вона не дає розслабитися і розумово деградувати, а змушує постійно вивчати нові технології і галузі знань. Не останнє місце займає і можливість долучитися до світу високих технологій та великих зарплат. Деякі інженери по якості прийшли до своєї професії, тому що хотіли в IT, а поріг входу на QA нижче, ніж на програміста. Деякі вважають роботу QA більш цікавою та різноманітною, ніж роботу розробника. У статті ми розповідаємо, хто такий qa-тестувальник, які обов’язки у qa engineer, плюси та мінуси професії, а також на яку заробітну плату розраховувати новачкові.

Робота тестувальником в IT

Вона проходить в кілька етапів, які допомагають визначити навички та вміння кандидата. Quality Assurance Engineer (у перекладі — «інженер із забезпечення якості») — позиція особлива й не до кінця зрозуміла. І не через брак інформації, а радше через велику кількість https://wizardsdev.com/ міфів та стереотипів. Працівники компанії мають відчувати свою цінність, бути лояльними, мотивованими й залученими до робочих процесів. Дослідження міжнародних компаній показують, що 65% працівників віддають перевагу нематеріальним способам мотивації.

Наприклад, людина має досвід у банківській справі й розуміється на фінансах. Якщо в команду потрібен спеціаліст, якому доведеться тестувати СRМ-систему, а ви в очі її ніколи не бачили, краще шукати іншу вакансію. Щодо людей з інших галузей, то тут, обʼєктивно, все складніше.

Мені ця мова здалася дуже дружньою як для новачка. Памʼятаю, як зачитував куплену на стипендію товстенну книжку… Також базово я вивчив усі парадигми ООП і повʼязані технології.

Middle+ QA Engineer

Професія QA зобов’язує розуміти всі технічні аспекти і цілі бізнесу, а також вміти правильно спілкуватися з замовниками / менеджерами / девелоперами. Не бійтеся задавати питання, починаючи з “А що, якщо?”. Дуже часто це рятує години, а то і дні розробки для всієї команди. Тестування – це один з етапів забезпечення та контролю якості.

обовязки middle qa engineer

Розуміти кінцевого користувача, його потреби й побажання та навіть знати, що конкретно йому може не сподобатись, — одна з вершин, до якої має прагнути кожен такий фахівець. ➕ Дана професія насамперед розбудовує особистість людини та великий спектр нетехнічних та напівтехнічних навичок, про які я розповім нижче. Навичок, які допомагають у вільному від роботи житті та навіть у випадку зміни професії.

Junior QA Engineer

У мене є знайомі, які повелися на пропаганду «Увійти в IT легко та весело! Одна з основних причин відмов — банальне незнання англійської. Як не крути, але ми здебільшого працюємо на експорт, і вміння комунікувати із замовником надважливе. Багатьох знайомих, які і досвід мали, і бажання, завертали просто через це.

обовязки middle qa engineer

Як правило, це студент, який проходить навчання в IT-компаніях. Після навчання його можуть працевлаштувати, в залежності від результатів. До того ж, маючи глибокі навички та досвід, тестувальнику досить легко перекваліфікуватись у бізнес-аналітика (Business Analyst) та навіть проєктного менеджера (Project Manager). Комунікаційні навички вирішують одну з найскладніших проблем будь-якої колективної співпраці — порозуміння людей. Вміння проводити презентації та перемовини допомагають фахівцю не тільки чітко презентувати власну ідею чи результат виконання роботи, а й обговорити це з людьми або змінити їхні переконання.

Спочатку здебільшого я вчив, які є процеси в IT та QA зокрема, теорію з тестування. Намагався заглибитися в професію, з’ясувати, який тип мислення для цього потрібен. Зараз насправді опановувати професію простіше, оскільки в інтернеті є більше якісного та структурованого матеріалу для навчання. На інтерв’ю вам підказуватимуть, куди рухатися і які саме теми підучити.

Quality Assurance (QA)

Щоб створити сповіщення про вакансії для Middle Qa Engineer вакансій в Ukraine, увійдіть. Студенти завжди можуть отримати консультацію від викладачів, менторів чи курс-координаторів, залежно від запиту. Натискаючи кнопку «Підписатися», ви приймаєте правила сайту та політику конфіденційності. Також будь-який інженер пише експертні висновки і веде документацію.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *